mandag 3. mai 2010

SMS SOM FLØRTEKANAL

Sms er en populær flørtekanal. En viktig forklaring er at sms er en lett tilgjengelig teknologi. ”Alle” har mobil. Mobilen har antatt smykke- og klokkestatus, den er alltid med. Dette åpner for impulsiv, kreativ sjekking. Sjekkemeldingene kan sendes når vi er på reise, venter, kjeder oss. Sms blir både en kontaktskaper og et målrettet tidsfordriv. En spørreundersøkelse undertegnede har gjennomført blant 660 personer, viser hvordan sms brukes til flørt og romantikk.

Flørt og romantikk. Ca 25 % flørter mer enn ellers på sms. Dette kan ha sammenheng med at en ikke har ansikt-til-ansiktkontakt, slik at det blir enklere å gi uttrykk for følelser. Dessuten er det lettere å bli avvist på sms enn på telefon eller face to face med en person. Videre ser vi at halvparten har fått romantiske meldinger. Tallet skjuler aldersforskjeller. Hele 70 prosent av 14-19-åringene har mottatt slike meldinger. I sms-museet finner vi dette eksempelet: hei jenta mi :) er kjempe glad i deg! gleder meg til å se deg i morgen:D.

Invitere på date. Sms er også et velegnet datingredskap, og 15 % har invitert noen på date via sms. Her er det klare forskjeller mellom gutter og jenter. Flere gutter enn jenter har benyttet sms for å avtale date (21 % mot 11 %). Flørtemeldinger og dateinvitasjoner kan i sin tur føre til at en blir kjærester:

Kjæreste via sms. Vil du bli sammen med meg? :). Mange svarer ja til en slik melding, og 1 av 4 har fått kjæreste via sms. Sms er en populær flørtekanal også fordi en kan sette sitt private preg på flørtemeldingen. Både dialekt, symboler og tegn bidrar her til å gi til kjærestesms-en en personlig touch: ”Gla i dæ! : ) xxx”.

Slå opp via sms. Det er også mange som velger å avslutte et forhold med en tekstmelding. Ca 25 prosent har slått opp med kjæresten via sms. Blant disse finner vi flere tenåringer enn 20-åringer. Et forhold er gjerne mer seriøst blant unge voksne, slik at disse velger andre måter å avslutte kjæresteforholdet på enn å sende en tekstmelding: Jeg slår opp! >=(.

På www.smsmuseum.no lagres mange forskjellige typer meldinger, og dette museet kan også kalles et kjærlighetsarkiv. Dette arkivet viser at sms brukes i alle faser av et forhold, fra innledende, glødende sjekkemeldinger til korte avskjedshilsener til en eks-kjæreste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar